صادرات پا‌وسنگدان مرغ ایران به شرق آسیا به دلیل بهداشتی متوقف شد
ارسال به چاپگربستنصادرات پا‌وسنگدان مرغ ایران به شرق آسیا به دلیل بهداشتی متوقف شد
نوشته 9 دی 1394 ساعت 9:14 ; مدير سايت (کد مطلب: 845)
شرکت تعاوني کشاورزي مرغداران گوشتي استان قم
سایت: http://www.qompoultry.com ایمیل: info@qompoultry.com

معاون وزیر جهادکشاورزی با اعلام اینکه "برخی از کشورهای شرق آسیا واردات پا، سنگدان و امعاء و احشاء مرغ ایران را به خاطر نبود پروتکل های بهداشتی قطع کردند" گفت: این مواد پروتئینی در برخی کشورها برای صادرات مجدد یا مصرف داخلی مشتری دارد.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور تولیدات دامی وبه نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ،حسن رکنی گفت :‌در ارتباط با آخرین وضعیت نرخ شیر خام دامدران اظهار کرد: سازمان حمایت مسئول عملیاتی شدن نرخ شیر خام دامداران است و طبق مصوبه این سازمان، قیمت شیر خام باید 100 تومان در هر کیلوگرم افزایش یابد تا تولید این محصول برای دامداران به صرفه باشد.
وی افزود: صنایع لبنی باید خود منطقی برای خرید این محصول داشته باشند تا دولت مداخله ای برای تعیین یا افزایش قیمت این محصول نداشته باشد.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: همچنین نیاز به افزایش دانش عمومی میان افراد جامعه، برای افزایش سرانه مصرف شیر و فرآورده های لبنی داریم که با افزایش مصرف این محصول، بخش زیادی از مشکلات موجود تولید کننده ها نیز بر طرف می‌شود.
وی در ارتباط با واردات گوشت قرمز نیز خاطر نشان کرد: مطالعات انجام شده نشان می دهد که در 20 سال گذشته سرانه مصرف گوشت قرمز با گوشت مرغ در کشور جا به جا شده و سهم 2 برابری گوشت قرمز جای خود را به مرغ داده است.
رکنی تصریح کرد: سیرکاهش واردات گوشت قرمز در 2 سال‌ اخیر ادامه داشته است به طوری که میزان واردات این محصول از 200 هزار تن به کمتر از 100 هزار تن رسیده است.
وی همچنین در ارتباط با صادرات پای مرغ مازاد گفت: محدودیت هایی برای صادرات این محصولات وجود دارد اما از طرف ما نیست و کشورهای وارد کننده این محدودیت ها را اعمال می‌کنند.
وی افزود: در کشور‌های چین، اندونزی، مالزی و تایلند مصرف پای مرغ بسیار بالا است اما پروتکل های بهداشتی دارند که صادرات پای مرغ مازاد ما را دچار چالش می‌کند. رکنی اظهار کرد: این مشکلات با مذاکرات بخش خصوصی و مداخله سازمان دامپزشکی قابل حل است اما چون محصولات اصلی نیستند در اولویت بررسی قرار ندارد.
این مقام مسئول گفت: اکنون بیشتر پای مرغ، سنگدان و امعاء و احشاء مرغ های ایران به برخی از کشورهای یاد شده که تعرفه دارند می‌رود اما شکل صادرات بخشی از این مواد نیز قاچاق است.
وی یادآورشد: بخشی از این کشورها امکان تعرفه ای با ما دارند و پای مرغ های ما را وارد و مصرف یا صادرات مجدد می‌کند. این مقام مسئول در ارتباط بااحتمال آلودگی پای مرغ های تولید شده در کشور گفت: ممکن است که پای مرغ باقیمانده دارویی بیشتر داشته باشد اما این موضوع موردی و قابل تعمیم نیست.
وی افزود: مرغداری‌های ما مرغ های خوبی تولید می‌کنند و تنها مشکل برای صادرات سایز و وزن سنگین آنها است که دست ما را برای صادرات می بندد.
رکنی گفت: سایز مرغ های صادراتی در توسعه صادرات گوشت مرغ، بیش از هر چیزی مهم است که هنوز نتوانسته‌ایم، عمده مرغداران را راضی به تولید مرغ سایز کنیم.

نشانی مطلب:
http://www.qompoultry.com /action=viewpage&pageid=845